Installcom

logo installcom

Chau. de Bruxelles 207, 6042 Charleroi

FAQ

FAQ

1. Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit via fotovoltaïsche cellen, die energie genereren wanneer lichtdeeltjes (fotonen) op het paneel worden geabsorbeerd.

2. Zijn zonnepanelen geschikt voor mijn huis?

Zonnepanelen zijn geschikt voor de meeste daken met directe toegang tot zonlicht. Een evaluatie van de dakoriëntatie en schaduw is echter belangrijk voor de efficiëntie.

3. Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De levensduur van zonnepanelen kan meer dan 25 jaar zijn, met garanties die vaak tot 25 jaar op vermogensniveaus worden aangeboden.

4. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dit hangt af van uw energieverbruik, dakoppervlakte en zonlichtniveaus. Een professionele evaluatie kan het juiste aantal panelen bepalen voor uw specifieke situatie.

5. Hoe onderhoud ik zonnepanelen?

Zonnepanelen vereisen minimaal onderhoud, zoals af en toe reinigen en controleren op schade. Regelmatige inspecties door professionals kunnen de prestaties optimaliseren.ijden.

6. Zijn er subsidies of belastingvoordelen voor zonnepanelen?

Veel landen bieden subsidies, belastingvoordelen of feed-in-tarieven aan om de installatie van zonnepanelen te stimuleren. Controleer lokale regelgeving voor beschikbare voordelen.

7. Wat gebeurt er op bewolkte dagen?

Zonnepanelen kunnen nog steeds energie produceren bij bewolkt weer, hoewel de opbrengst kan verminderen. Moderne panelen presteren goed bij diffuus licht.

8. Kan ik mijn energierekening volledig elimineren?

Met voldoende zonnepanelen en een geschikte installatie kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen of zelfs elimineren, afhankelijk van uw energieverbruik en zonne-opbrengst.

9. Zijn zonnepanelen milieuvriendelijk?

Ja, zonnepanelen produceren schone energie zonder uitstoot van broeikasgassen of luchtvervuiling tijdens de energieopwekking, wat bijdraagt aan een groenere planeet.

10. Wat gebeurt er bij stroomuitval?

Standaard zonnepanelen schakelen automatisch uit tijdens een stroomuitval om veiligheidsredenen, tenzij ze zijn gekoppeld aan een back-upsysteem zoals een batterijopslag voor continuïteit.